Skibet er ladet med...

Et møde med den danske salme 2018
3.- 6. klasse
Kristendomskundskab, dansk, historie, musik og billedkunst

Dette års ”møde med den danske salme” tager udgangspunkt i skibe.

”Skibet” er et udbredt og ofte anvendt symbol i mange religioner. I kristendommen er skibet et symbol for kirken og menigheden. Livets gang på jorden kan fremstilles som en rejse eller en sejlads på et ofte stormfuldt hav.

Det er ikke længe siden, at fiskerne på den jyske vestkyst trak de små både op på stranden. Dengang var havet den vigtigste handelsvej, og det var forbundet med stor fare, når man sejlede op langs Jernkysten. Druknedøden var altid nærværende. Det samme var troen på Gud. Man satte sin lid til, at Gud fik én sikkert i havn eller tog én med til Paradis.
”Skibet” danner således den røde tråd gennem hele dette tværfaglige materiale, fra ordsprog til skibets historie og fra forlis til redning.

NIVEAUDELING
Materialet er niveaudelt, så man kan arbejde på 3.- 4. klasses niveau eller på 5.- 6. klasses niveau.

EVALUERINGSSPIL
Undervisningsforløbet afsluttes med evalueringsspillet ”Skibet er ladet med…”. Ordlegen fra dengang bedstemor var barn har fået ”et lille twist” og er på den måde blevet aktuel, når undervisningen skal evalueres.

CD
Materialet vedlægges en CD, hvor alle salmer er indspillet af Ribe domkirkes børne- og pigekor under ledelse af korleder Camilla Bunk og organist Lotte Bille Glæsel

PLAKAT
Med skibet i centrum kan eleverne fordybe sig i årets plakat, der er fyldt med finurligheder og detaljer fra materialet.

Man kan bestille salmesangsprojektet gennem hele skoleåret, men hvis man vil deltage i salmesang i Ribe domkirke i november, bedes man dog bestille salmesangsprojektet senest d. 15. september.