Påske med Narnia

Påske med Narnia

4.-6. klasse
Kristendom og dansk

I filmen "Løven, Heksen og Garderobeskabet" lader den guddommelige skikkelse Aslan i landet Narnia sig pine og dø for at sone et menneskes synd, og efterfølgende genopstår han fra de døde. Referencen til den kristne påskefortælling er ganske tydelig. Derfor bliver oplevelsen af påsken perspektiveret på en fængende måde for børnene. 

Materialet består af tre hovedelementer:

• Først et baggrundsoplæg, hvori læreren kan tage udgangspunkt i forhold til filmatiseringer, den fantastiske genre, C. S. Lewis og filmens kristne tematik. Formålet er at give læreren et hurtigt overblik - ikke at behandle emnerne udtømmende.
• Dernæst følger et antal undervisningsforslag, læreren kan tage udgangspunkt i - evt. suppleret med egne ideer og elevernes ønsker.
• Slutteligt kommer en kortfattet gennemgang af hele Narniaserien samt en genfortælling af filmen. En kort gennemgang af hele serien kan give eleverne en bedre forståelse af det univers, Lewis skabte. Disse sider kan kopieres og uddeles til eleverne.

Materialet indeholder lærervejledning og elevopgaver samt ”køreplan” for projektet.

Filmen "Løven, Heksen og Garderobeskabet" med danske undertekster kan lånes på Religionspædagogisk Stiftssamling, Puggaardsgade 3A, 6760 Ribe (www.rps-ribestift.dk)